28 marca 2013

3 kwietnia Agata Bachórz o jedzeniu i społeczeństwie PRL

Fot. kuchniaprl.blox.pl
W ramach środowych spotkań 3 kwietnia,od razu po przerwie świątecznej, Agata Bachórz opowie o tym, co i jak należało jeść oraz jak należało to przygotować i podać w Polsce socjalistycznej. Można spodziewać się ciekawych cytatów z ówczesnych książek kucharskich i poradników żywienia. Zapraszamy wszystkich zainteresowanych! Godzina 10.15 pokój D503 WNS UG.

3 komentarze:

  1. Jaka ładna książka:), nie mam jej póki co w swoim zbiorze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Agata, jaki poranny wpis! (5:59!)
    A co do dzisiejszego bardzo ciekawego spotkania, to, pomimo, że pewnie jesteś niedostatecznie usatysfakcjonowana naszymi komentarzami, to wiedz, że z uwagą Cię słuchaliśmy (przynajmniej ja :)). A nasze rozmowy w trakcie wynikały z tematu, który (przynajmniej u mnie) otworzył kufer wspomnień dzieciństwa.
    A co do twoich wniosków, to wydaje mi się, że w wielości interpretacji nie można jednak zapominać o przyziemnej sprawie, ale jakże determinującej nasze codzienne działania, związane z problemami szarej Kowalskiej "co do gara włożyć". Choć jak najbardziej głębiej także warto grzebać.
    Karolina

    OdpowiedzUsuń
  3. PS. A, to chyba czas amerykański albo jakiś inny :)
    K

    OdpowiedzUsuń