Fot. kuchniaprl.blox.pl |
Nieformalna inicjatywa socjologów skupionych wokół środowych spotkań w Instytucie Filozofii, Socjologii i Dziennikarstwa na Uniwersytecie Gdańskim
28 marca 2013
3 kwietnia Agata Bachórz o jedzeniu i społeczeństwie PRL
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jaka ładna książka:), nie mam jej póki co w swoim zbiorze.
OdpowiedzUsuńAgata, jaki poranny wpis! (5:59!)
OdpowiedzUsuńA co do dzisiejszego bardzo ciekawego spotkania, to, pomimo, że pewnie jesteś niedostatecznie usatysfakcjonowana naszymi komentarzami, to wiedz, że z uwagą Cię słuchaliśmy (przynajmniej ja :)). A nasze rozmowy w trakcie wynikały z tematu, który (przynajmniej u mnie) otworzył kufer wspomnień dzieciństwa.
A co do twoich wniosków, to wydaje mi się, że w wielości interpretacji nie można jednak zapominać o przyziemnej sprawie, ale jakże determinującej nasze codzienne działania, związane z problemami szarej Kowalskiej "co do gara włożyć". Choć jak najbardziej głębiej także warto grzebać.
Karolina
PS. A, to chyba czas amerykański albo jakiś inny :)
OdpowiedzUsuńK